AVVV Voetbal VK De Sjoeters 12 November 2016

De aftrap werd gegeven door enkele gasten van de seats

Zat. 12.11 ZVK Sjoeters – Vedett 9-2

Zat. 12.11 Liedekerke – Sjoeters Dames 0-10
Zaterdagavond trokken onze meisjes naar Liedekerke, de 12e in de stand. Ze namen meteen de partij in handen en konden de score al na 1 minuut openen. Tania bracht de bal goed voor en Lien kon de bal over de keepster in doel tikken. Enkele minuten later stond de 0-2 al op het bord. Een vrije trap van Nele werd weggewerkt in de voeten van Tania die niet twijfelde en de score verdubbelde. De thuisploeg raakte moeilijk uit de omknelling en na 10 minuten had Tania haar 2e van de avond tegen de netten geprikt: 0-3. Even later zette Wiene een knappe actie op in het strafschopgebied die foutief werd afgestopt. Lien zette de penalty feilloos om. Na een vrije trap van Nele op de lat, maakten onze meisjes op het half uur toch de 0-5 en 0-6. Eerst trapte Lien aan de 2e paal een voorzet van Debbie binnen waarna ook Sofie haar doelpunt meepikte op assist van Nele. Nog net voor rust had ook Lisa haar goaltje te pakken met een knappe vrije trap in de kruising. Na de pauze controleerden de meisjes de partij, maar werd er te weinig gevoetbald om er een mooie 2e helft van te maken. Desalniettemin wisten ze nog 3 keer te scoren. Eerst verzilverde Wiene een penalty nadat Lien werd gehaakt in het strafschopgebied. Vervolgens versloeg Nele de keepster na een assist van Lien. De 10e van de avond kwam er via een afstandsschot van Lien dat net onder de lat binnen ging. Zo trokken onze meisjes met een verdiende 0-10 overwinning terug naar huis.
Samenstelling van de ploeg: Mayte Pevenage, Britt Storme, Niky De Kegel, Silke Helon, Debbie Mertens, Sofie Vermeerbergen, Wiene Van Guyse, Tania Louage, Lisa Meysman, Nele Boonen, Lien Thoen, Patricia Thys.

Zat. 12.11 Sjoeters A – Cafeboontjes A 2-2
Na een mooie 9 op 9 thuis stond de grote derby tegen Cafeboontjes uit Asse op het programma. Vorig jaar de kampioen in 1e afdeling. Voor de match konden de 22 gasten genieten van het lekker etentje tijdens de 1e sjoeterseats van het seizoen. Het werd een boeiende match. De bezoekers begonnen scherp en het was opletten geblazen voor de verdediging van de Sjoeters. Na 10’ was het echter raak (0-1) na een snelle counter. De Sjoeters vochten terug en 5’ later kon Gerd Van Assche met het hoofd gelijkmaken. Spits Steven Ringoot werd gehaakt in de grote rechthoek maar de scheidsrechter zag hier een schwalbe in en toonde geel. Even later viel hij nog gekwetst uit. Tom nam zijn plaats voorin in en amper 5’ later scoorde hij de 2-1 na een mooie beweging. Meteen de ruststand. Na de pauze meer en meer druk van de bezoekers die alles op alles zetten en hun libero in de aanval gooiden. Deze laatste kon 5’ voor tijd de gelijkmaker netten met een mooie volley. De stand wijzigde niet meer. Een terechte uitslag maar spijtig voor de A-ploeg die bijna de 3 punten en de stuntzege beet had.

Zat. 12.11 Sjoeters B – Cafeboontjes B 4-2
Ook de B-ploeg kreeg de Cafeboontjes te bekampen die hoger gerangschikt stonden. De B-ploeg was echter ijzersterk en domineerde de ganse match. Eerst scoorde Kenny L via een mooie kopbal op hoekschop en nadien was het aan Kurt Robberechts om de voorsprong te verdubbelen, ook via kopbal. Na een onoplettendheid werd het voor de rust 2-1. Na de pauze dezelfde druk van de thuisploeg en het was Wesley Geeurickx die er 3-1 van maakte. Nog was de honger van de Sjoeters niet gestild en kon Bart Dierickx er 4-1 van maken. Na een kwetsuur van de thuisdoelman Jelle Vliegen konden de bezoekers nog milderen tot 4-2. Door deze mooie overwinning stijgt de B-ploeg nu naar de 5e plaats in de stand.