AVVV Voetbal VK De Sjoeters 14-15 Oktober 2016

Vr. 14.10 Braine – Sjoeters Dames 1-1

Vrijdagavond stond een moeilijke verplaatsing naar Brainois op het programma. Een stevige ploeg met een goeie organisatie. Onze meisjes startten het best aan de wedstrijd tegen de zeer defensief ingestelde thuisploeg. Het was moeilijk om een gaatje te vinden in de 5 mans defensie, maar halfweg de eerste helft kwamen onze meisjes toch verdiend op voorsprong. Na knap samenspel zette Lore de bal voor doel en Nele V. profiteerde van slecht weg werken van de verdediging om de 0-1 op het bord te zetten. Onze meisjes probeerden de score verder uit te breiden en dat leek ook te lukken. Nele V. kopte de bal in doel op een hoekschop, maar de goal werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Niet veel later werd Nele B. foutief gestuit in het strafschopgebied, maar kregen onze meisjes geen penalty. De keepster redde ook nog een paar keer goed op pogingen van Lore en Nele B. zodat onze meisjes met een krappe 0-1 voorsprong de rust in gingen. Ook na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld. Onze meisjes die probeerden de openingen te creëren en de thuisploeg die niet aan Linzy haar doel kwam. Toch kwamen ze langszij door een onterecht toegekende vrije trap rechtstreeks in doel te trappen. Alles was te herdoen en onze meisjes knokten om de zo verdiende 1-2 te scoren. Lore werd nog neergehaald in het strafschopgebied en 2 maal werd ook de bal beroerd met de hand in de 16 meter, maar telkens werd er geen strafschop toegekend. Tot overmaat van ramp werd Lore in een 1 op 1 duel met de keepster van het veld getrapt. Ze moest de wedstrijd staken, maar opnieuw zag de scheidsrechter er geen fout in. In een tumultueus einde werd er niet meer gescoord zodat onze meisjes tevreden moesten zijn met een 1-1 gelijkspel. Al verdienden ze wel de 3 punten.
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Tania Louage, Niky De Kegel, Britt Storme, Debbie Mertens, Lisa Meysman, Nele Van den Broeck, Marjolein De Donder, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Sofie Vermeerbergen, Silke Helon, Lise Hoogewys.

Vr. 14.10 Impegem Liedekerke – Sjoeters recreatief 2-2

Na de mooie 4-1 thuiszege vorige week moesten de recreatieven nu naar Liedekerke. Een zeer sympathieke club maar spijtig genoeg is het terrein niet zo goed en brengt dit nogal eens kwetsuren met zich mee. Dit was dit jaar niet anders. Er vielen 4 gekwetsten uit: 2 bij Impegem en 2 bij de Sjoeters (Ken VDE en Nick C). De thuisploeg was al snel op voorsprong gekomen maar nog voor de rust werd het 1-1. Na de pauze een zelfde gelijkopgaand spelbeeld maar opnieuw werd het 2-1 voor de thuisploeg. De Sjoeters wilden echter kost wat kost niet verliezen en hun inzet werd in het slot beloond met een 2e doelpunt, deze keer van Thomas DS, meteen de eindstand 2-2.

Zat. 15.10 ZVK Sjoeters – Olympic 4-0

Zat. 15.10 Lamme Guiche – Sjoeters A 3-2

Na de 9 op 9 was de A-ploeg optimistisch om ook in Halle punten te pakken. Het werd echter een gekke match. Na amper 5’ stond het al 1-0 en nog geen 5’ later zelfs 2-0. Een enorme domper op het gemoed van de spelers. De ploeg probeerde wel terug te vechten maar niets lukte in de 1e helft. Met veel goeie intenties werd de 2e helft aangevat maar na 2’ stond het ineens 3-0. Match gespeeld normaal. Maar op het einde van de match lukte het dan toch weer. Steven Ringoot kon nog 2x scoren met 2 mooie doelpunten maar verder kwam de ploeg niet meer. Alleszins een grote teleurstelling voor de ploeg maar hopelijk kan volgende week thuis dit recht gezet worden.

Zat. 15.10 Kasteeltje Dilbeek – Sjoeters B 4-4

Ook een gekke match voor de B-ploeg. Na een knappe 1e helft stond het 0-2 via de heroptredende Kenny L en Thomas DS. Na de pauze werd het zelfs 0-3, opnieuw via Kenny en was de match schijnbaar gespeeld. De scheidsrechter dacht er anders over en liet de thuisploeg via een penalty terugkomen tot 3-1. De thuisploeg ging door en maakte zelfs gelijk (3-3). De Sjoeters staken dan opnieuw de hand uit naar de overwinning, 3-4 via Jens maar 2’ voor tijd opnieuw penalty voor de thuisploeg en het werd dus 4-4.