Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

Sjoeters A Kampioen!!!

Zat. 16.4 Sjoeters A – Dynamo Wijndaal 4-0

De laatste match van het seizoen en meteen ook de belangrijkste. Bij winst werd de A-ploeg kampioen in 2e afdeling. De tegenstander uit Hoeilaart verloor evenwel haar 5 laatste matchen niet meer en was naar Opwijk gekomen om zijn huid duur te verkopen.
Coach Kenny had zijn mannen evenwel sterk opgepept en had een tactisch plannetje klaar. Onder grote belangstelling en luidruchtige aanmoedigingen ging de thuisploeg onmiddellijk op zoek naar de openingstreffer. Na zowat 20’ was het zover. Jitse ging op snelheid door, de doelman kwam uit en werd gelobt (1-0). 10’ Later kon Gerd Van Assche een voorzet met het hoofd verlengen voor doel waar er binnen getrapt werd (2-0) door Yannick. De champagne kon al in de koelkast gezet worden. Tijdens de pauze bracht de coach zijn twee spitsen in en na 1’ loonde dit al. Yannick zette zich mooi door op rechts, zette voor en Tom scoorde de 3-0. Toen zo’n 10’ voor tijd de andere spits Christophe Decrem ook scoorde (4-0) was de overwinning een feit. Het was enkel nog wachten op het eindsignaal om het feest te laten losbarsten. Het werd een fantastisch kampioenenfeest, op het veld, in de kleedkamer en nadien in de kantine. DE SJOETERS dus KAMPIOEN en hierdoor komt de ploeg dus volgend seizoen opnieuw uit in de hoogste afdeling van het amateurvoetbalverbond. Een sterke prestatie van coach Kenny en de spelers. Zij hebben het op eigen kracht gedaan en hebben zo weer een belangrijk stukje Sjoetergeschiedenis geschreven. Deze titel zal ook de festiviteiten ’35 jaar Sjoeters’ nog wat meer glans geven.

Zat. 16.4 Sjoeters B – Visie 1-1

De voorlaatste match van de B-ploeg was een bijzondere. De tegenstander Visie kon bij een gelijkspel de titel pakken in 3e afdeling.
Het werd dan ook een boeiende match. De bezoekers begonnen wat zenuwachtig aan de match en het was dan ook de B-ploeg die via Dirk Kennis (op vrijschop) op voorsprong kwam (1-0). Nog voor de rust werd het 1-1 en ook na de pauze veranderde deze stand niet meer. De bezoekers waren kampioen en konden een feestje bouwen. De B-ploeg bleef zo stevig op de 5e plaats.

Vr. 15.4 Sjoeters recreatief – Lippelo 1-0

De recreatieven kregen een moeilijke tegenstander te bekampen, nl Lippelo. Elk jaar is het kantje boordje voor winst of verlies. Dit was deze keer niet anders. Toch begon de thuisploeg het sterkst en dwong wat kansen af via Thomas maar de doelman redde telkens puik. Na 20’ moest hij zich toch gewonnen geven op een doelpoging van Ignace Heyvaert (1-0). Na de pauze kregen de bezoekers ook wat kansen maar doelman Greg die een geweldig seizoen speelde, verhinderde doelpunten. Aan de overkant kon noch Serge, noch Tom scoren. Toen 10’ voor tijd de bliksem zo hevig werd, besliste de scheidsrechter er wijselijk over om de match stop te zetten.

Vr. 15.4 VK Berchem – Sjoeters Dames 3-2

Vrijdagavond trokken onze meisjes naar Berchem, een moeilijke verplaatsing 3 speeldagen voor het einde. De partij begon gelijk opgaand, maar geleidelijk aan namen onze meisjes de wedstrijd in handen. De thuisploeg probeerde telkens het tempo te breken door de ene overtreding na de andere te begaan. Bovendien werd er 2 maal hands begaan binnen het penaltygebied, maar telkens liet de scheidsrechter voortspelen. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg op voorsprong nadat een aarzeling in de verdediging werd afgestraft. Onze meisjes lieten het hoofd niet hangen, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Zowel in de 1e als in de 2e helft werd het doelhout geraakt. Eerst werd een vrije trap van Nele B. tegen de lat getikt door de keepster en in de rebound kregen zowel Lore H. als Lien de bal niet tegen de netten. Na de pauze was het Nele V. die de bal tegen de paal tikte, Sofie haar rebound werd voor de lijn afgeblokt. Even later werd ook nog een bal van Nele B. van de lijn gehaald. Gerechtigheid leek geschiede want onze meisjes zetten de scheve situatie op 5 minuten tijd helemaal recht. Britt stond op de juiste plaats om de bal binnen te trappen op een corner van Tania. Daarna was het Lore H. die een voorzet van Nele B. kon binnen trappen. Onze meisjes leken het laken naar zich toe te trekken tot een onterechte toegekende hoekschop resulteerde in een owngoal en de 2-2 gelijkstand. De thuisploeg ging er weer helemaal in geloven en haalden de 3 punten nog in de allerlaatste minuut binnen door opnieuw op corner de bal binnen te koppen. Zo trokken onze meisjes teleurgesteld en met een onverdiende nederlaag opnieuw naar huis.
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Tania Louage, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Mayte Pevenage, Patricia Thys, Stien Raedemaeker, Lore François.

Zat. 16.4 ZVK Sjoeters – Vedett 6-3

Vr. 22.4 20u Sjoeters Dames – Waterloo
Vr. 22.4 20u15 Borsbeke – Sjoeters recreatief
Zat. 23.4 14u Cafeboontjes Asse B – Sjoeters B
Zat. 23.4 12u30 ZVK Sjoeters - Yellows

TE ONTHOUDEN 20 en 21 mei VIERING 35 jaar SJOETERS!!!

Volgende activiteit

Eetfestijn 02-03/12/2023 in De Boot te Opwijk.
Take-away ook mogelijk: hier bestellen