AVVV Voetbal VK De Sjoeters 15 December 2018

Zat. 15.12 Tervuren Rangers – Sjoeters A 2-4

Juist voor de winterstop stond er nog een loodzware verplaatsing op de kalender voor de A-ploeg van de Sjoeters, nl. naar Tervuren dat derde staat. Vorig jaar werd er nipt gewonnen met 1-2 en deze keer werd het ook geen gemakkelijke match. De match begon nochtans goed want na 5’ penalty, feilloos omgezet door Peter DP (0-1). De Sjoeters bleven de betere ploeg maar het bleef bij 0-1 tot de thuisploeg 5’ voor de rust er ineens 1-1 van maakte. De thuisploeg was ondertussen tot 10 herleid na rood. Na de pauze onmiddellijk druk van de Sjoeters maar na zo’n 10’ een koude douche voor de Sjoeters (2-1). Even paniek want de ploeg kan zich geen puntenverlies veroorloven. Gelukkig was er dan Aaron M die op voorzet van Jitse zijn eerste doelpunt maakte voor de club met een kopbal (2-2). Nog geen 5’ later kon Samir er met een slim hakje 2-3 van maken. De veer was gebroken bij de thuisploeg en Aaron kon na een persoonlijke actie er 2-4 van maken, meteen de eindstand en een belangrijke driepunter voor de Sjoeters die nu (tijdelijk) de eerst plaats bekleden in de hoogste afdeling met 2 matchen meer dan de kampioen van vorig seizoen Petit St Guidon. Hopelijk krijgen we nog een spannende competitie in 2019.

Zat. 15.12 Borneo – Sjoeters Y 1-3

De Youngsters van de Sjoeters wilden na hun thuisoverwinning van vorige week ook op verplaatsing eens winnen. Het begon nochtans slecht met een vroege achterstand na een misverstand. De ploeg was echter niet aangeslagen en ging voluit. Voor de rust veranderde de stand niet meer (1-0) maar na de pauze zette de ploeg de situatie volledig recht. Eerst werd er gelijk gemaakt via een penaltydoelpunt van Jan Arits en nadien werd er nog tweemaal gescoord. 1-3 dus en een belangrijke en mooie uitzege van Sjoeters Y net voor de winterstop.

Zat. 15.12 Vraagteken – Sjoeters B 3-0

Een verplaatsing naar 't Vraagteken is altijd moeilijk. Deze ploeg eindigde vorig jaar nog 2e. De vaste spelverdelers Wesley en Kurt R konden er niet bij zijn en werden vervangen door Jelle Stevens en Amigo. Spijtig genoeg kwam de ploeg weer snel op achterstand na een verre trap vanop de middellijn. De Sjoeters creëerden heel wat kansen nadien via Jander, Jurgen, Jelle en Amigo maar er werd niet gescoord. Tot overmaat van ramp kon de thuisploeg wel nog tweemaal scoren voor de rust (3-0). Een zeer overdreven tussenstand. Na een tactische ingreep door coach Danny VP kregen we een zeer sterke tweede helft te zien van de Sjoeters. De thuisploeg geraakte nog amper over de middenlijn maar scoren zat er toch niet in. Een spijtige nederlaag na een goeie prestatie van de ploeg die veel karakter toonde. Na nieuwjaar zullen de resultaten wel volgen!

Zat. 15.12 Soccerpunch – ZVK Sjoeters 12-3