AVVV Voetbal VK De Sjoeters 2-3/9/2016

Vr. 2.9 Sjoeters recreatief – TK Meldert 3-1

De recreatieven begonnen het nieuwe seizoen tegen één van de sterkste ploegen. Ondanks het ontbreken van een paar belangrijke pionnen deed de ploeg het goed. Hoewel ze nog eerst op achterstand kwamen (0-1) konden de Sjoeters in een goeie eerste helft nog tweemaal scoren via Serge en Ken waardoor de rust werd bereikt met een 2-1 voorsprong. Na de pauze kregen beide ploegen nog voldoende kansen om te scoren maar het was speler-coach Serge die zijn tweede van de match maakte en de thuisploeg een prachtige 3-1 overwinning schonk.

Zat. 3.9 Sporting Affligem – Sjoeters A 0-4

Na 3 jaar in 2e afdeling kon de A-ploeg uiteindelijk opnieuw debuteren in de hoogste afdeling. De ploeg van speler-coach Kenny Nuyts had een goeie voorbereiding achter de rug en was vol zelfvertrouwen om de start niet te missen. De ploeg speelde collectief sterk en al tijdens de 1e helft was het zichtbaar dat de Sjoeters wat meer kwaliteit in huis hadden dan de thuisploeg. Er werden zeker een drietal mooie kansen afgedwongen maar de thuisdoelman hield zijn netten schoon. Ook de Sjoetersdoelman Bart had even geluk toen een bal de lat scheerde. Na de pauze kregen de Sjoeters de bovenhand. Een sterke verdediging kwam niet echt meer onder druk en het centrale duo Gerd Van Assche en Jelle De Decker dirigeerden de ploeg vanuit het middenveld. De twee snelle flanken Jitse en Mathias maakten het de thuisploeg enorm lastig. Driemaal kon Jitse vanop links in snelheid doorgaan en mooi voorbrengen waar Tom (2x) en Mathias éénmaal prachtig konden afwerken (0-3). De thuisploeg was moreel verslagen en Tom kon zijn glansprestatie nog verzilveren met een derde doelpunt en zo de eindstand vastleggen (0-4). Een mooie overwinning en een goeie start in de 1e afdeling.

Zat. 3.9 Sparta den Bos B – Sjoeters B 1-0

Ook de B-ploeg moest op verplaatsing bij Sparta den Bos uit Lombeek. De thuisploeg was duidelijk verjongd tegen vorig seizoen en verrastte de Sjoeters met hun snelheid. De Sjoeters kreunden maar op wilskracht werd de rust bereikt met een 0-0 stand. In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Toen iedereen dacht dat de match zou gaan eindigen zoals ze begon kon de thuisploeg toch nog onverwachts toeslaan en werd het een nipte 1-0 nederlaag.

Zat. 3.9 FC St Michel – Sjoeters Dames 0-18

Zaterdagavond stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Onze meisjes trokken naar Saint-Michel en grepen de tegenstander van bij de aftrap bij de keel. Al na 5 minuten resulteerde de druk al in een doelpunt. Nele B. maakte de actie op links en Lore kon de bal binnen tikken. Het was de start van een heus doelpuntenfestijn. Eerst kon Lien op aangeven van Lisa de 0-2 binnen trappen om daarna op assist van Nele B. en Lore haar hattrick te vervolledigen en de score op 0-4 te brengen. Na een actie van Niky, wist ook Lore nog voor de pauze te scoren. De aftrap na het doelpunt was nog maar net gegeven of Lien veroverde de bal en stuurde Nele B. alleen op doel. De keepster wist te redden, maar Lien was goed gevolgd om de bal tegen de netten te trappen. Zo konden onze meisjes met een verdiende en ruime 0-6 voorsprong gaan rusten. Ook na de pauze waren onze meisjes heer en meester. Er werd heel mooi gecombineerd en knappe individuele acties opzet met enkele schitterende doelpunten als gevolg. Doelpuntenmakers van dienst in de 2e helft waren Lien (5), Marjolein (3), Lisa (2), Lore en Sofie wat resulteerde in een 0-18 overwinning. Een dik verdiende overwinning met knap voetbal. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Niky De Kegel, Tania Louage, Silke Helon, Debbie Mertens, Lore Hervent, Stien Raedemaeker, Marjolein De Donder, Lisa Meysman, Nele Boonen, Lien Thoen, Sofie Vermeerbergen, Nele Van den Broeck, Debbie d’Haese.