AVVV Voetbal VK De Sjoeters 21 Oktober 2017

Zat. 21.10 Vollezele 2 – Sjoeters B 1-4

Na een mooie 10 op 12 was de B-ploeg vastbesloten een vervolg te breien aan deze reeks. En de ploeg speelde dan ook een zeer sterke 1e helft gekruid met maar liefst 4 doelpunten. Frank (2x), Jitse en Bart zorgden hiervoor. De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen en de verdediging van de Sjoeters stond pal zoals de voorbije weken al meermaals. Na de pauze lieten de Sjoeters de teugels wat los en morsten met de vele kansen. De thuisploeg kon 10’ voor tijd nog milderen tot 1-4, meteen de eindstand. De B-ploeg blijft hierdoor 5e maar schuift in de punten wat op naar voor.

Zat. 21.10 Tervuren Rangers – Sjoeters A 1-2

De uitoverwinning van vorige week bij de kampioen van de voorbije 2 seizoenen, Caféboontjes, kwam juist op tijd voor de A-ploeg met de moeilijke verplaatsing naar de huidige leider in de stand Tervuren Rangers. Vorig jarig op 1 puntje vicekampioen geworden in 1e. Een aartsmoeilijke verplaatsing dus. Bovendien miste speler coach Kenny Nuyts zijn 2 flankspelers. De ploeg met de wederoptredende Yannick (na 2 jaar afwezigheid) begon met vertrouwen aan de match maar na zo’n 10’ een koude opdoffer met de 1-0 via een mooi afstandsschot. De ploeg vocht terug en 5’ voor de rust werd het 1-1 via Davy DM na een mooie pass van Yannick. Na de pauze direct druk van de thuisploeg die ook meerdere hoekschoppen en vrije schoppen afdwong. De verdediging met Peter DP en Ben DM centraal stond echter pal en weerstond elke aanval. Toen iedereen al dacht aan een 1-1 eindstand kon Peter oprukken van achter uit en met een mooie één-twee doordringen en de doelman verslaan na een mooie beweging en dito schot, 1-2. Er werd nadien nog een 5tal minuten over gespeeld maar de stand bleef 1-2. Na de verschillende matchen waarin het tegenzat, mocht het nu wel eens meezitten. Een belangrijke overwinning waardoor de A-ploeg ook 5e blijft maar dichterbij schuift naar voor met de punten.