AVVV Voetbal VK De Sjoeters 22-23 Februari 2019

Vr. 22.2 Impegem Liedekerke – Sjoeters recreatief 0-7

Na de mooie 4-1 thuisoverwinning van vorige week stond nu de klassieke verplaatsing naar Impegem op het programma. En de recreatieven hadden er zin in want al na 5’ stond het 0-1 via Xavier Depestel. Vooraleer de thuisploeg kon reageren stond het 0-2 via middenvelder Jelle. Verdediger Xavier liet dan zien dat hij in een vorig leven nog topschutter was geweest bij de Sjoeters als spits en hij scoorde zijn 2e goal in één helft (0-3 met de rust). Te vermelden nog dat doelman Greg S nog een penalty met bravoure stopte en zijn netten schoon hield. Na de pauze kon de ploeg ontspannen spelen. De thuisploeg kon weinig inbrengen en de score liep nog op tot 0-7 met doelpunten van Ignace, Gregory, opnieuw Jelle en verdediger Ken VDE. Een riante uitoverwinning dus. Volgende week zal het wat moeilijker zijn op verplaatsing bij de Daltons van Malderen. Te vermelden nog dat de thuisploeg na de match in de kantine zorgde voor lekkere hamburgers. Een gebaar dat gewaardeerd werd door coach en spelers van de Sjoeters. Bedankt!

Zat. 23.2 Sjoeters A – Sparta den Bos Ternat A 1-0
De A-ploeg, voorlopig nog eerste in de stand kregen de nr 5 op bezoek Sparta den Bos. Een club met traditie en vele gelijkenissen met de Sjoeters. Maar ook een ‘zwart beest’ voor de A-ploeg want de voorbije twee jaar eindigde elke match tegen elkaar op een gelijkspel. De spelers waren dus gewaarschuwd en waren dan ook supergemotiveerd. Maar ook de tegenpartij was dit. Het werd dan ook een spannende match. Het spel verliep aanvankelijk verdeeld. Spits Aaron kwam tweemaal kort bij de openingstreffer maar mistte en aan de overkant belandde een bal op de deklat. Na 20’ werd het dan toch 1-0 via een harde kopbal van Gerd Van Assche op hoekschop. Voor de rust veranderde de stand niet meer. Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de geruststellende 2-0 maar een resem kansen werd niet afgewerkt. Het bleef dan ook spannend omdat de bezoekers regelmatig konden counteren. Uiteindelijk bleef het bij een nipte maar verdiende 1-0 overwinning. Hierdoor blijft het vooraan spannend want ook medeleider St Guidon won zijn match. Nog 5 matchen te gaan.

Zat. 23.2 Sjoeters B – Sparta den Bos B 3-2

Na het wat beschamend gelijkspel vorige week bij Vollezele waren de spelers een sportieve revanche verschuldigd aan het thuispubliek. Ze gingen dan ook fel van start. En al na 1’ stond het 1-0 via Christophe Decrem. De Sjoeters kregen veel weerwerk want de B-ploeg van Sparta was versterkt met een aantal spelers van de A-ploeg. Toch bleef het 1-0 tot bij de rust. Na de pauze nog nadrukkelijker overwicht van de Sjoeters maar het bleef 1-0 tot 10’ voor tijd. En toen scoorden de bezoekers 1-1. Nog geen 2’ later werd het zelfs 1-2. Een nederlaag leek in de maak maar 5’ voor tijd werd het toch nog 2-2 via Kenny N en 2’ voor tijd gebeurde het onwaarschijnlijke. Op vrijschop loste de doelman de bal en Danny Vrydag duwde hem binnen, 3-2, meteen de eindstand. Een nipte maar verdiende overwinning.

Zat. 23.2 Sjoeters Y – FC Cité 3-5
De Youngsters van de Sjoeters kregen de leider van de reeks op bezoek. Deze ploeg had nog maar 1 keer verloren dit seizoen en hier punten tegen halen zou wel een stunt zijn. Maar de Youngsters lieten zich niet intimideren en speelden een onbevangen match. Toch kwamen ze al na 1’ op achterstand na een afstandsschot. 0-1. En 10’ later werd het 0-2 na een afgeweken bal die wat gelukkig voor de voeten van de bezoekende spits kwam. Ondanks dat de Youngsters in het spel zeker de evenknie waren van de leider werd het nog net voor rust 0-3 voor de bezoekers na een vrije trap.
Ondanks de overdreven rustcijfers kwamen de Youngsters met nieuwe moed uit de kleedkamers en namen de bovenhand in het spel met enkele mooie kansjes tot gevolg. Het waren echter de bezoekers die verder konden uitlopen tot 0-4 na een zeer licht toegekende penalty. Maar 20 minuten in de tweede helft lukte het dan toch voor de Sjoeters Y. Na een fout op Sieben Vdv. mocht Jan Arits een vrijetrap prachtig in doel trappen. 1-4. Doch twee minuten later konden ook de bezoekers opnieuw scoren na een vrijetrap. 1-5. De Youngsters bleven gedreven voetballen wat nog tot twee doelpunten leidde. Koen Vdb. kon de 2-5 scoren na een hoekschop van Lennert en Jarne L. kon op voorzet van Jonas L. de 3-5 eindstand vastleggen.
Uiteindelijk een zeer verdienstelijke wedstrijd van de Youngsters tegen de toekomstige kampioen waar uiteindelijk de ervaring het heeft gehaald.