Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Zat. 23.1 Lennik – Sjoeters Dames 3-4

Zaterdagmorgen stond de moeilijke verplaatsing naar de dames van Lennik op het programma. Op het zware modderveld deelden onze meisjes in de eerste helft de lakens uit, maar had het toch wat voeten in de aarde voordat ze op voorsprong kwamen. Eerst trof Lotte de deklat en werd Nele B. gestuit door de paal en de modder. Met een gelukje kwamen ze dan toch halfweg de eerste helft meer dan verdiend op voorsprong. Lien zette een actie op en vond Nele V. Deze laatste haar schot werd afgeblokt, maar Tinneke waagde in de rebound haar kans en versloeg de keepster. Niet veel later had het al 0-2 moeten staan, maar werd het doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel. Gelukkig verdubbelden ze nog voor de rust de score nadat een poging van Nele B. in de modder bleef hangen, maar Lien goed gevolgd was om de bal binnen te trappen. Tussendoor werden onze meisjes ook nog een penalty onthouden zodat de thuisploeg nog in de wedstrijd bleef. Het bleken belangrijke beslissingen want na de pauze startte Lennik furieus. Ze waren net iets feller in de duels en kregen grip op de wedstrijd. Bovendien lieten onze meisjes nog 2 grote kansen via Lien onbenut zodat de thuisploeg nog meer in hun kansen geloofden. In enkele minuten tijd stond het plots 2-2. Onze meisjes knokten voor wat ze waard waren en zetten opnieuw hun voet naast Lennik. Lien werd foutief gestopt in het strafschopgebied en deze keer werd de bal wel op de stip gelegd. Lotte werd nog gestuit door de keepster, maar Lore H. was goed gevolgd om de 2-3 binnen te trappen. Onze meisjes leken de match opnieuw te controleren totdat een goeie actie van de thuisploeg tot de gelijkmaker leidde. Ondanks deze nieuwe opdoffer bleven onze meisjes erin geloven en werden ze beloond voor het harde werken. Lien stuurde Nele B. alleen diep en die omspeelde knap de keepster: 3-4. Het bleef nog 10 minuten spannend, maar onze meisjes lieten geen tegentreffer meer. Het was mooi om zien dat als mooi voetbal niet mogelijk is, onze meisjes ook met vechtlust en duelkracht de overwinning over de meet kunnen trekken. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Mayte Pevenage, Britt Storme, Niky De Kegel, Tinneke Van den Broeck, Lore Hervent, Tania Louage, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Patricia Thys, Aukelien Vliegen, Silke Helon.

Zat. 23.1 Soccerpunch – ZVK Sjoeters 1-3