Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

Wedstrijdverslagen 24-25 Januari 2014

Vr. 24.1 Sjoeters Dames – Briel 8-0

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van WC Briel, de laatste in de stand. Ze grepen de tegenstander meteen bij de keel en creëerden kans op kans, maar moesten tot halfweg de eerste helft wachten op het openingsdoelpunt van Nele. Onze meisjes bleven op hun elan doorgaan en wisten nog een tweede keer te scoren voor de rust. Deze keer was het Sofie die het doel wist te vinden. Na de pauze kwamen de bezoekers met slechts negen terug het terrein op. Ze kwamen nu zeker niet meer over de middellijn en onze meisjes dreven de score nog wat verder op. Lore H. (4), Sofie en Mayte zorgden voor een niet overdreven 8-0 eindstand. Proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Tania Louage, Britt Storme, Lise Hoogewys, Mayte Pevenage, Nele Van den Broeck, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Niky De Kegel, Annelore De Potter.

Zat. 25.1 Bleuken Merchtem – Sjoeters A 1-2

Na de goeie prestatie vorige week bij de 2e in de stand moest de A-ploeg deze keer op verplaatsing bij de buren uit Merchtem Bleuken. De spelers waren de onfortuinlijke 1-2 nederlaag uit de heenmatch nog niet vergeten. Spijtig genoeg moest de coach 4 spelers missen (2 geschorst en 2 studenten met examen).
De ploeg begon sterk aan de match en zette onmiddellijk druk op de thuisploeg. Er werden wat kansen afgedwongen maar er werd echter niet gescoord. Voor de thuisploeg was het een succes de rust te bereiken met 0-0. Na de pauze een ander spelbeeld. Het middenveld werd dikwijls overgeslagen en de thuisploeg kwam meer en meer in het spel voor. Na een penaltyfout kon Kim dan toch de 0-1 op het bord zetten. De thuisploeg bleef erin geloven en na een afgeweken schot stond het 15’ voor tijd 1-1. Toen Bleuken dan even later ook een penalty kreeg zag het er niet goed uit voor de Sjoeters. Doelman David B pakte de penalty knap en hield alle kansen gaaf. De thuisploeg trof nog eens de deklat maar 5’ voor tijd kon coach Kenny op vrijschop Frank perfect aanspelen en deze twijfelde niet: 1-2. De score veranderde niet meer en de Sjoeters klopten Bleuken met dezelfde cijfers als tijdens de heenmatch. Belangrijk te vermelden de goeie prestatie van de jonge verdediging van de A-ploeg en de inzet van alle spelers onder impuls van coach Kenny.

Zat. 25.1 Likert Liedekerke – Sjoeters B 1-2

De B-ploeg moest op bezoek bij Likert, een ploeg die de Sjoeters niet zo goed ligt vermits er de voorbije 3 jaar niet kon gewonnen worden.
Bovendien was het veld zo goed als onbespeelbaar door de vele regen de voobije tijd.
De Sjoeters toonden karakter en konden in de eerste helft op voorsprong komen via Bart Dierickx. Na de pauze bleven de Sjoeters de betere ploeg en via een penalty kon Gerd VA er 0-2 van maken. Daarvoor had de B ploeg ook al 2x de deklat getroffen.
Even opschudding toen de arbiter een penalty floot voor handspel buiten de zestien. Het werd 1-2. Coach Dirk K bracht dan ’ambassadeur’ Patrick Van Buggenhout, die een goeie invalbeurt maakte. Het bleef bij een 1-2 overwinning met een 2e plaats in de stand als gevolg.