AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 25.09 St Amands - Sjoeters recreatief 2-2

De eerste match van het seizoen was een echte thriller voor de recreatieven. St Amands, een club uit provinciale, is elk jaar een moeilijke tegenstander. De Sjoeters begonnen niet slecht maar de thuisploeg kende geluk bij de afwerking. De Sjoeters boden weerwerk en Mathias Pots schoot keihard op de deklat. De thuisploeg kende meer meeval en na zo’n 20’ stond het 2-0. De Sjoeters bleven er voor gaan en in de tweede helft hadden ze voortdurend veldoverwicht. Eerst schoot Michael nog onderkant deklat maar enkele minuten later maakte hij er toch knap 2-1 van op pass van Steven Declerck. De Sjoeters geloofden er opnieuw in en even later schoot Thomas op de paal. De gelijkmaker hing in de lucht en even voor tijd kon Michael er toch 2-2 van maken na een mooie actie. Een meer dan verdiend gelijkspel na een match met veel inzet en veel weerwerk van de Sjoeters recreatief.

Zat. 26.09 Sjoeters A - Sparta den Bos A 3-2

De eerste thuismatch van de A-ploeg na twee uitmatchen beloofde spannend te worden gezien de tegenstander Sparta den Bos al 6 op 9 telde. De Sjoeters waren echter supersterk en domineerden de ganse eerste helft. De bezoekende doelman moest meermaals redding brengen op verschillenden pogingen van de thuisploeg. Zeker driemaal moest een bezoekende speler de bal van de lijn weghalen op hoekschop. Dat het maar 1-0 stond aan de rust na een doelpunt van Christophe Decrem was een half mirakel.
Ondanks het grote overwicht in de 1e helft begon de 2e helft desastreus voor de thuisploeg. Na amper 5’ stond het al 1-2. De Sjoeters waren even aangeslagen maar sloegen keihard terug met doelpunten van Christophe Decrem en Tom Goossens op amper 5’ tijd.
Na deze 3-2 voorsprong kregen de Sjoeters het weer moeilijk en kwamen nog zelden aan goed voetbal en kansen toe maar ook de bezoekers konden niet meer scoren en het bleef bij een verdiende 3-2 overwinning voor de ploeg van coach Kenny Nuyts die nu 7 op 9 haalde.

Zat. 26.09 Sjoeters B - Sparta den Bos B 2-5

De B-ploeg kreeg voor haar eerste thuismatch een op papier gemakkelijke tegenstander te bekampen. Ook dit seizoen behaalde Sparta B nog geen enkel punt. De Sjoeters begonnen goed en kwamen al snel op 1-0 via Dieter. Na vlotte combinaties werd het 2-0 via Danny Vrydag.
Hoewel de Sjoeters rustig verder domineerden bleef het 2-0 tot bij de rust. Na de pauze een totaal andere match. Een geweldige ommekeer. De thuisploeg bakte er niets meer van en de bezoekers scoorden vlot. Al snel werd het 2-1 en 2-2 en zelfs 2-3.
Wat coach Patrick Coudyser ook nog probeerde, de score liep nog verder op naar 2-5, van een verrassing gesproken.

Zon. 27.09 Jet Waver - Sjoeters Dames 0-5

Zondagnamiddag stond de 2e wedstrijd van het seizoen op het terrein van Racing Jet Waver op het programma. Hoewel onze meisjes slap startten aan de wedstrijd kregen ze ruim voldoende kansen om snel de wedstrijd te beslissen tegen een tegenstander die maar met 10 gestart waren. Het was tot halfweg de eerste helft wachten totdat ze verdiend op voorsprong klommen. Na een scrimmage voor doel kwam de bal in de voeten van Lore. Ze aarzelde niet en schoot de bal in het dak van het doel binnen. De thuisploeg hield daarna nog aardig stand met hoge pressing en geregeld stevige fouten die telkens het tempo uit de partij haalden. Nog voor de rust wisten onze meisjes de score te verdubbelen. Een schot op doel werd afgeblokt, maar Nele stond op de juiste plaatst om de afvallende bal voorbij de keepster te trappen. Na een mindere eerste helft kwamen onze meisjes een pak snediger uit de kleedkamer. Ondanks vele kansen wilde het 3e doelpunt er maar niet in en was het opnieuw 20 minuten wachten op een goal. Een trap van Stien werd gepareerd door de keepster, maar Lien was goed gevolgd om de 0-3 binnen te trappen. Niet veel later stonden de 0-4 en 0-5 ook op het bord. Telkens was Lien de afwerker op assists van respectievelijk Stien en Annelore. Een mindere wedstrijd, maar toch een ruime overwinning!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Annelore De Potter, Britt Storme, Lise Hoogewys, Tinneke Van den Broeck, Aukelien vliegen, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Lore Hervent, Stien Raedemaeker, Lien Thoen, Silke Helon, Debbie D’Haese, Merel De Pauw, Sofie Vermeerbergen.