AVVV Voetbal VK De Sjoeters 26-27 Oktober 2018

Vr. 26.10 St Amands – Sjoeters recreatief 3-3

Na de deugddoende overwinning van vorige week tegen de Daltons stond nu de verplaatsing op de kalender naar de sterkste tegenstander St Amands. De ploeg speelde een goeie match met veel inzet. In de eerste helft werd het verdiend 1-0 voor de thuisploeg. Na de pauze konden de recreatieven al snel gelijkmaken via Greg op voorzet van Jonas L. Maar de thuisploeg liep opnieuw uit naar 3-1 o.a. via een strafschop na ongelukkig handspel. De Sjoeters zetten nu alles op alles en Ozias maakte er op pas van Ignace 3-2 van en 5 minuten voor tijd werd het zelfs 3-3 via een schitterende lob van Ozias op pas van Ken. Een gelijkspel op karakter dat nadien sterk werd gevierd!

Zat. 27.10 ZVK Sjoeters – Rode Ster Jupiter 5-4

Zat. 27.10 Sjoeters A – Tervuren Rangers 5-1

Na de ongelukkige nederlaag vorige week bij de leider (met 5 belangrijke afwezigen) stond nu een thuismatch geprogrammeerd tegen de derde uit de stand, Tervuren, altijd een moeilijke tegenstander. Bovendien moesten nu Yannick en Gerd VA gekwetst aan de kant blijven. De A-ploeg was echter gebrand op een sterke prestatie en begon verschroeiend met veel beweging en aanvallen langs alle kanten. Dit resulteerde na 10’ in de 1-0 via een afgeweken voorzet in doel van Daan Verstraeten, die een knappe match speelde. Nadat onze spits Steven Ringoot er al een paar keer kort bij was zorgde hij voor de 2-0 en zelfs nog 3-0 met een mooie kopbal, nog voor de rust. De tegenstander trof ondertussen ook de paal. Na de pauze moest draaischijf Jelle De Decker ook gekwetst in de kleedkamer blijven. De bezoekers kregen dan ook even de bovenhand maar op het juiste moment kon Davy De Meersman dan uithalen met links (4-0). De arbiter liet de bezoekers dan de eerredder uit duidelijk buitenspel vooraleer Davy DM juist voor affluiten de 5-1 eindstand vastlegde. Een prachtige overwinning waardoor de A-ploeg nog wat steviger op plaats 2 staat.

Zat. 27.10 Sjoeters B – Visie 3-3

Coach Davy M moest een paar belangrijke pionnen missen en daarom wat twijfel voor deze op papier nochtans haalbare kaart. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong. Gelukkig kon Kenny N via strafschop al snel deze achterstand uitwissen. Na de pauze constant de B-ploeg in de aanval en eindelijk kon Kenny N zijn tweede treffer laten optekenen. Iedereen dacht match gespeeld maar weer kwamen de bezoekers terug (2-2). Toen er dan 10’ voor tijd een owngoal viel 3-2 dacht iedereen weer dat het binnen was. Maar via een vrijschop 2’ voor tijd werd het nog 3-3, spijtig puntenverlies voor de B-ploeg die hiermee haar 2e plaats verliest.

Zat. 27.10 Sjoeters Y – Ons Huis 1-2

De Youngsters die al hun thuismatchen al hadden gewonnen begonnen gretig aan de match tegen de leider en hadden dan ook voortdurend veldoverwicht. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong via een kopbal van Joren Callaert op voorzet van Siebe. De Sjoeters verdienden nog een tweede doelpunt tijdens de eerste helft maar het bleef bij 1-0. Na de pauze kwamen de bezoekers wat meer aandringen. Zo’n 15’ voor tijd werd het 1-1. En tot overmaat van ramp werd het zelfs nog 1-2. Ondanks verder aandringen van de thuisploeg bleef het bij een nipte 1-2 nederlaag. Een gelijkspel had zeker billijk geweest.