AVVV Voetbal VK De Sjoeters 28 September 2019

Zat. 28.9 Dogs United – Sjoeters A 1-3

Na een knappe 7 op 9 stond een moeilijke verplaatsing op het programma. Tegenstander was Dogs United, precies de ploeg die de A-ploeg verleden seizoen misschien wel de titel kostte. Bovendien was deze ploeg dit seizoen nog versterkt met een paar spelers van kampioen St Guidon en extra spelers uit provinciale. De ploeg werd dan ook bestempeld als één van de kanshebbers op de titel dit seizoen. Coach Kenny N moest dan ook nog een paar basisspelers missen. Het werd een geweldige match. De thuisploeg begon sterk maar de Sjoeters probeerden in blok zich te verdedigen en eruit te komen wanneer het kon. Dit lukte goed tot er een vermijdbare goal viel aan de 2e paal (1-0). De Sjoeters bleven rustig en het was Ferre VG die met een knappe actie er 1-1 van maakte voor de rust. Na de pauze speelden de Sjoeters een zeer volwassen match. De thuisploeg werd rustig opgevangen, doelman Dries R speelde sterk en zelf combineerde de ploeg zeer aardig. Dit resulteerde in verschillende goeie doelkansen. Eerst was het Peter DP die vanop 30m een vrijschop binnenschoot en nadien waren Gerd VA en Yannick nog dicht bij een doelpunt. 5e’ voor tijd bekroonde Kim DK een sterke match met een mooi doelpunt, een bal in de winkelhaak vanop 20m. De thuisploeg gaf zich gewonnen en de A-ploeg speelde de match rustig uit. Een mooie 1-3 overwinning die meteen een gedeelde 1e plaats met 10 op 12. Dikke proficiat aan coach en spelers!

Zat. 28.9 Opel Boys Asse – Sjoeters B 1-2

Opnieuw een sterke match vd B-ploeg met opnieuw veel gecreëerde kansen. Spijtig genoeg laat de afwerking het nog wat afweten. De match begon wel goed. Na een mooie voorbereidende actie van Frank VR kon Jurgen DB mooi afronden (0-1). Tevoren waren er reeds 2 open kansen niet benut. De thuisploeg kon niet zoveel tegendoen en de rust werd bereikt met 0-1. Na de pauze konden de Sjoeters al snel scoren via Jits M (0-2). Nadien wat tegenslag met ballen tegen de lat en paal. Halfweg de tweede helft werd het 1-2 en werd het opnieuw spannend maar de B-ploeg speelde de match volwassen uit en behield de kleinste voorsprong, 1-2 meteen de uitslag. De B-ploeg staat voorlopig 4e.

Zat. 28.9 Lokomotiv Centrum A – Sjoeters Y 2-2

Na hun 6 op 6 wilden de Youngsters voluit voor de 9 op 9 gaan. Hun tegenstander eindigde vorig jaar nochtans ook voorin in deze reeks. De match begon niet zo goed. De eerste kans resulteerde in de 1-0 achterstand. Na 15 min kon Jarne L gelijkmaken na een strakke voorzet van Yarne DS. De rust werd bereikt met 1-1. Na de pauze voerden de Sjoeters de druk op maar het was de thuisploeg die er 2-1 van maken. Opnieuw moest de ploeg achtervolgen. 10 Min voor tijd werd Yarne DS foutief gestopt en Nils Vermeir kon de penalty feilloos omzetten 2-2. De Youngsters roken de drie punten en gingen er vol voor maar het wou maar niet meer lukken, meteen het eerste gelijkspel en 7 op 9, een voorlopige 3e plaats. Hopelijk kunnen ze volgende speeldag thuis weer aanknopen met de overwinning.