AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 29.1 Sjoeters Dames – Racing Jet Waver 16-1

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van Racing Jet Wavre. Ze startten met een stevige wind tegen aan de wedstrijd en dat had wel zijn effect op het voetbal. Desondanks klommen ze al na 10 minuten op voorsprong. Een voorzet werd slecht weggewerkt door de bezoekers en Lien was er als de kippen bij om ervan te profiteren en de 1-0 binnen te trappen. Onze meisjes gingen door op hun elan en verdubbelden de voorsprong via Nele B. Nog voor de pauze benutte Lotte nog een penalty en wist ook Patricia een doelpunt mee te pikken zodat onze meisjes met een veilige 4-0 voorsprong konden gaan rusten. De bezoekers bleken na de rust helemaal knock out geslagen want onze meisjes maakten het ene doelpunt na het andere. Doelpuntenmakers van dienst waren: Nele B. (7), Lotte, Silke, Tania en own goal (2). Wavre scoorde nog een eerredder waardoor onze meisjes met een 16-1 overwinning de 3 punten thuis hielden. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Mayte Pevenage, Britt Storme, Tania Louage, Tinneke Van den Broeck, Patricia Thys, Lise Hoogewys, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Silke Helon, Lore François.

Zat. 30.1 Extremadura – ZVK Sjoeters (beker) 4-3

Zat. 30.1 In Onzen Tijd – Sjoeters A 1-2

Na 3 weken zonder voetbal moest de A-ploeg (die 4e stond in de stand) op verplaatsing naar de 5e in de stand, In Onzen Tijd (Diegem). De match werd gespeeld op kunstgras.
De Sjoeters begonnen sterk en combineerden zo vlot dat de thuisploeg in de eerste 20’ werd weggespeeld. Dit resulteerde ook in een paar kansen via Yannick, Tom en Kim maar het was topschutter Christophe Decrem die na een mooie individuele actie er 0-1 van maakte. Er volgden nog kansen op de 0-2 maar het bleef 0-1 met de rust.
Na de pauze kwam de thuisploeg sterk opzetten en de Sjoeters kregen het moeilijk maar de verdediging gaf geen krimp. Op counter creëerden Kim en Frank nog mooie kansen maar zo’n 10’ voor tijd maakte de thuisploeg gelijk, helemaal niet onverdiend. Coach Kenny herschikte zijn opstelling en stuurde de heroptredende Frank Uyttersprot in de spits. Nadat eerst nog Tom in één tijd de deklat trof kon Frank 3’ voor tijd de 1-2 netten nadat hij zich mooi vrijdraaide. De zet van de coach werkte. De scheidsrechter liet nadien nog 6’ overspelen maar het bleef bij een nipte maar belangrijke 1-2 overwinning waardoor de ploeg nu oprukt naar de 3e stek. Schaduwvlek op de zege was wel de kwetsuur van Timothy die pas 2’ op het terrein stond. Hopelijk valt dit nog mee.