Prachtig weekend voor de Sjoeters!!!

Vr. 30.9 FC Herne – Sjoeters Dames 0-3

Vrijdagavond trokken onze meisjes naar Herne. Een steeds moeilijke verplaatsing naar een stevige ploeg die telkens probeert al combinerend te voetballen. Onze meisjes startten wat aarzelend aan de partij en de thuisploeg kreeg dan ook de eerste kans, maar de bal zeilde naast. Het signaal voor onze meisjes om een tandje bij te steken en meteen enkele grote kansen te creëren. 4 open doelkansen werden gemist en ook 2 fouten in het strafschopgebied werden niet bestraft met een penalty. De 5e keer bleek de goede keer toen Nele B. werd diep gestuurd door Lore en beheerst de bal binnen werkte. Onze meisjes kregen nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te diepen, maar stuitten telkens op een goed keepende doelvrouw. Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. Een gelijk opgaande wedstrijd, met de beste kansen voor onze meisjes. Nele B. wist snel de score te verdubbelen op pass van Lien. Daarna stokte de motor van onze meisjes en kwam de thuisploeg opzetten. 5 minuten voor het einde wist Marjolein de geruststellende 0-3 te scoren op een vrije trap van Tania. Een moeilijke match die werd beloond met de verdiende 3 punten.
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Niky De Kegel, Britt Storme, Tania Louage, Debbie Mertens, Sofie Vermeerbergen, Stien Raedemaekers, Marjolein De Donder, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Nele Van den Broeck, Lise Hoogewys.

Zat. 1.10 ZVK Sjoeters - Soccerpunch 3-2

Zat. 1.10 Cristal Boys B – Sjoeters B 2-4

Na de traditionele 1 op 12 uit de eerste 4 matchen was het dus opnieuw tijd om aan de jaarlijkse remonte te beginnen voor de B-ploeg. De eerste helft was niet slecht voor de Sjoeters met een drietal mooie kansen maar het was de thuisploeg die 10’ voor de rust er 1-0 van maakte. Na de pauze al direct een penalty voor de thuisploeg (2-0). De Sjoeters gaven echter niet op en 2’ later stond het al 2-1 via Frank VR op voorzet van Kris Maes. De thuisploeg kreeg 5’ later opnieuw een penalty die gelukkiglijk gemist werd. Tegenvaller was wel de rode kaart voor de Sjoeterdoelman zodat de ploeg met 10 verder moest. De ploeg trok zich hier echter aan op en overklaste nu de thuisploeg ondanks de numerieke minderheid. Eerst was er de gelijkmaker van Wesley en even later penalty voor de Sjoeters die evenwel gemist werd. Frank scoorde echter zijn tweede van de dag (2-3) en hij bood even later Jens de 2-4 aan en was meteen ook de man van de match. De eerste verdiende overwinning voor de ploeg van coach Patrick Coudyser was een feit.

Zat. 1.10 Cristal Boys A – Sjoeters A 0-3

Na 4 jaar afwezigheid uit 1e afdeling kan de A-ploeg vd Sjoeters alweer aantreden op het hoogste niveau. Na de overtuigende thuiszege van vorige week stond nu de derby tegen Cristal Boys uit Merchtem op het programma. Deze ploeg stond 3e, de Sjoeters 4e met 2 punten minder. Tijdens de 1e helft probeerde de thuisploeg de bovenhand te halen maar de sterke Sjoeterverdediging hield goed stand en het waren de Sjoeters die via Jitse de mooiste kans kregen maar de bal belandde via de onderkant van de lat opnieuw in het veld. Na de pauze waren de Sjoeters de betere ploeg en na zowat 15’ werd het verdiend 0-1 via Tom Goossens. Na een korte pauze door de bliksem gingen de Sjoeters op hun elan door. Invaller Ferre ging vanop rechts op snelheid door de verdediging en scoorde de 0-2. De thuisploeg probeerde nog een vuist te maken maar de verdediging van de Sjoeters gaf geen krimp. 10’ Voor tijd kon Steven Ringoot de bal mooi binnenkoppen op voorzet van Bart Dierickx. Tom kreeg nog een open kans aangeboden maar de stand bleef uiteindelijk 0-3. Een mooie uitoverwinning van de Sjoeters waardoor de ploeg nu na 5 matchen gedeeld tweede staat in de stand. Alvast een mooie start voor de ploeg in de hoogste afdeling.