Wedstrijdverslagen 4-5 oktober 2013

Vr. 3.10 Sparta den Bos Dames – Sjoeters Dames 2-2

Vrijdagavond stond er al voor de vierde maal een verplaatsing op het programma. Deze keer trokken onze meisjes naar Sparta den Bos, een jonge ploeg die elk jaar progressie boekt. Onze meisjes startten aanvankelijk goed aan de partij, maar na 10 minuten kon de thuisploeg het evenwicht herstellen. Sparta was veel gretiger, sterker in de duels en wisten de beste kansen te creëren. Onze meisjes moesten zich na de pauze herpakken en deden dit met verve. Nu was er wel duelkracht en overgave waardoor ze de wedstrijd opnieuw in handen namen. Hoewel ze nu de betere ploeg waren, kwamen ze toch op achterstand weliswaar met een doelpunt vanuit buitenspel. Gelukkig wist Lore H. op een vrije trap van Tania vrij snel de gelijkmaker tegen de touwen te koppen. De thuisploeg kreeg het moeilijk en had geluk nodig om niet op achterstand te komen. Tot 2 keer toe trapte Lore H. op de paal waardoor onze meisjes niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Volgende keer beter.
Samenstelling van de ploeg: Mayte Pevenage, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Nele Van den Broeck, Stien Raedemaeckers, Annelore De Potter, Tania Louage, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Elly De Kegel, Nele Boonen.

Zat. 4.10 Sjoeters A – Sparta den Bos A 1-1

Na het onverdiende puntenverlies van vorige week wou coach Kenny de volle buit thuishouden. De tegenstander speelt elk jaar mee in de top drie maar kende dit seizoen een zwakke start totnogtoe. De bezoekers speelden echter een zeer goede eerste helft en kregen een paar kleine kansen. Ook de Sjoeters kregen een mooie kans via Jitse maar uiteindelijk bleef het 0-0 met de rust.
Na de pauze was er duidelijk meer balbezit en overwicht van de A ploeg maar scoren zat er niet direct in. 10” Voor tijd was het dan toch raak. Een hoekschop door Yannick getrapt werd door Jens Vermeir in doel gekopt. Toen iedereen dacht dat de overwinning binnen was konden de bezoekers toch nog langszij komen. Zij het wel na een voorafgaande duwfout op een verdediger van de Sjoeters. Het doelpunt telde en de 1-1 was een feit.

Zat. 4.10 Sjoeters B – Sparta den Bos B 5-0

Na de deugddoende uitoverwinning vorige week was de B ploeg gemotiveerd om opnieuw drie punten te pakken. Na 10’ kon Maarten er 1-0 van maken en 5’ later deed Jurgen hem dit over. Het stond 2-0 en dit werd ook de ruststand.
Na de pauze bleef het enige tijd zonder doelpunten maar het was Bart D die er 3-0 van maakte en de spelers hadden er zin in want nadien werd er nog tweemaal gescoord, telkens door Kurt Willems.
Het werd dus een overtuigende thuiszege waardoor de ploeg nu 9 op 12 telt en zich mee vooraan in de stand heeft genesteld.