Vr. 4.9 Sjoeters Dames - FC Merchtem B (oefenmatch) 11-1

Zat. 5.9 Siccard Boys - Sjoeters B 0-0

De eerste competitiematch van de B-ploeg eindigde zoals ze begon op 0-0.
Het was een moeilijke opener op verplaatsing bij 1 van de sterkste teams uit de reeks: Siccard Boys uit Merchtem.
Coach Patrick Coudyser was dan ook op zijn hoede en pakte het behoudend aan.
De thuisploeg begon zeer aanvallend en de Sjoeters moesten terug. De eerste helft werd afgesloten met een 0-0 stand waarmee vooral de Sjoeters konden tevreden zijn. Na de pauze hetzelfde spelbeeld. 10’ Voor tijd kregen de Sjoeters een penalty tegen voor een aangeschoten handspel (een nieuw reglement blijkbaar vanaf dit seizoen). Doelman Jelle Vliegen kon met behulp van de paal de penalty stoppen. Het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel. Hierdoor start de B-ploeg alleszins al beter dan vorig seizoen.

Zat. 5.9 Krak Boys Liedekerke - Sjoeters A 2-6

De A-ploeg begon vorig seizoen overtuigend door 6 matchen op rij te winnen. Hopelijk lukt dit ook dit seizoen. Voor de eerste match moest de ploeg evenwel op verplaatsing naar Krak Boys waar nog nooit een punt werd gehaald.
Coach Kenny (zelf nog goed bekend in Liedekerke) was gebrand op een goeie prestatie en had zijn mannen opgepept. De Sjoeters begonnen iets beter dan de thuisploeg maar de staat vh veld was geen bondgenoot. Ook de thuisploeg versierde een paar kansen oa op de lat en een goeie redding van doelman Bart op een schot in de kruising.
10’ Voor de rust werd het 0-1 via een kopbal van Kim De Kegel op hoekschop van Kenny. Na de pauze en 2 vervangingen ging het snel. Eerst scoorde Christophe Decrem en even later Frank Uyttersprot. De veer was gebroken bij de thuisploeg. De Sjoeters domineerden en combineerden naar hartelust. Het werd nog 0-6 via doelpunten van Christophe, Frank en Tom. Bovendien kon de score nog hoger oplopen maar door concentratieverlies gebeurde dit niet meer. De thuisploeg kon nog via penalty en op hoekschop de pil wat verzachten. Het werd een riante 2-6 overwinning.