AVVV Voetbal VK De Sjoeters 4 Maart 2016

4.3 Sjoeters Dames – Braine 3-1

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van RCS Brainois, de 3e in de stand en de enige die tot hiertoe onze meisjes een nederlaag konden aansmeren. Onze meisjes waren dan ook gebrand op revanche en startten stevig aan de partij. Ze kampeerden op de helft van de tegenstander en zetten hoog druk. Lien kreeg de uitgelezen kans op de openingstreffer, maar de keepster ging goed plat. Niet veel later werd Lien ook nog foutief gestuit, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Ondanks het veldoverwicht van onze meisjes waren het de bezoekers die tegen de gang van het spel op voorsprong kwamen via een hoekschop. Onze meisjes panikeerden niet en klommen nog in de 1e helft op gelijke hoogte. Lore stak Nele B. knap diep, maar deze laatste werd in eerste instantie gestuit door de keepster. In de herneming vond ze Lien helemaal alleen voor doel en die twijfelde niet om de bal tegen de netten te trappen. Ook na de pauze startten onze meisjes met veel druk naar voren met al snel een verdiende 2-1 voorsprong als gevolg. Tania zette zich goed door op links en bracht de bal perfect tot bij Lien zodat Lien haar 2e van de avond kon scoren. Onze meisjes lieten de voet wat van het gaspedaal en de bezoekers kwamen nu meer opzetten, maar onze verdediging stond als een huis. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam dan de geruststellende 3e treffer. Lien onderschepte een uittrap van de keepster, trok alleen richting doel en vond Nele B. voor een lege goal. Nele B. twijfelde niet en trapte de 3-1 einduitslag op het bord. Zo werd een moeilijke wedstrijd succesvol afgerond. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Tania Louage, Britt Storme, Niky De Kegel, Lise Hoogewys, Lore Hervent, Annelore De Potter, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Patricia Thys, Mayte Pevenage, Sofie Vermeerbergen, Stien Raedemaeker.