Wedstrijdverslag 4 Mei 2014

Zon 4.5 Ladies Hezerheide Schaffen - Sjoeters Dames 0-5

Zondagnamiddag trokken onze meisjes naar Westerlo voor de finale van de KBLVB cup tegen Ladies Hezerheide Schaffen uit de afdeling KBLVB centrum. Ze startten meteen goed aan de partij en drukten de tegenstander op eigen helft. Het duurde dan ook niet lang voordat onze meisjes op voorsprong klommen. Nele B. vond de vrijstaande Lien, die de 0-1 voorsprong op het bord bracht. Hoewel het tempo laag was dankzij het warme weer, konden onze meisjes vrij snel de voorsprong verdubbelen. Deze keer was het Lore H. op pass van Lien die de netten deed trillen. Onze meisjes controleerden de partij en probeerden telkens snel uit te breken. Na een doorsteekbal van Annelore, werd Lien foutief gestopt door de keepster met een rode kaart als gevolg. Onze meisjes zaten op rozen en diepten de kloof na rust verder uit. Eerst wist Jolien haar goaltje mee te pikken op assist van Lien. Vervolgens zette Lien hoog druk op de verdediging en strafte ze een foutje genadeloos af. Ondertussen kreeg de tegenstander nog een tweede rode kaart te verwerken na onnodig natrappen op Lore H. En als kers op de taart kon ook Lore H. haar tweede van de avond maken op voorzet van Lien. Zo weten onze meisjes na de beker van KBLVB oost, ook de overkoepelende KBLVB cup met een 0-5 overwinning aan hun prijzenkast toe te voegen. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Tania Louage, Stien Raedemaeckers, Annelore De Potter, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Lien Thoen, Nele Boonen, Jolien De Donder, Nele Van den Broeck, Debbie D’Haese, Mayte Pevenage.