Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

AVVV Voetbal VK De Sjoeters 6-7 Oktober 2017

Vr. 6.10 Sjoeters recreatief – Lippelo 5-1

Na de nipte overwinning vorige week opnieuw een gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap. Met maar liefst 19 spelers. Ook de bezoekers waren met velen en daarom werd er 2x45’ gespeeld. In de eerste helft was het gouden schoen Xavier die er met een kopbal 1-0 van maakte. De bezoekers speelden goed mee en maakten verdiend gelijk maar nog voor de rust was er opnieuw Xavier die vanuit vrijschop er 2-1 van maakte. Na heel wat wissels vonden de spelers zo’n 20’ voor tijd mekaar wonderwel en ze creëerden nog heel wat kansen die omgezet werden door Jarne (z’n eerste voor de Sjoeters), Mathias en tenslotte Jelle St. (eveneens z’n eerste voor de club). Het werd dus 5-1 mede ook dankzij de goeie organisatie en de solide verdediging met slotstuk Joren.

Zat. 7.10 ZVK Sjoeters – Soccerpunch (beker) 2-6

Zat. 7.10 Sjoeters A – Pot Agé Jette A 1-2

Tegen 1 van de topploegen uit de reeks waren de verwachtingen hoog gespannen bij de ploeg van Kenny N. De ploeg startte met (zware) wind tegen en het waren de bezoekers die het meest dreigden. Toch kreeg de A-ploeg ook een paar mooie kansen op de 1-0. Aan de overkant lukte het wel op corner en even later werd het zelfs wat ongelukkig 0-2 (via een owngoal). Tijdens de rust stelde de coach één en ander bij en verving direct 3 spelers. De bedoeling was onmiddellijk de tegenstander weg te drukken. Deze speelde het echter professioneel en vertraagde op elk moment het spel. Na een kwartier in de tweede helft was er een zeer zware overtreding van een bezoekende speler die donkerrood verdiende. Uit het daarop volgende geharrewar volgde de rode kaart voor de bezoekende speler maar ook een niet verdiende kaart voor Jelle DD. Met 10 tegen 10 ging de thuisploeg verwoed op zoek naar doelpunten en 12’ voor tijd lukte het dan toch via vrijschop van Davy DM. De bezoekers voelden de bui al hangen en gingen nog meer tijd winnen. Ze werden daarbij uiteindelijk nog geholpen door de scheidsrechter die er (per vergissing) 5’ voor tijd een einde aan maakte. Gevolg een nipte en vooral zure thuisnederlaag.

Zat. 7.10 Sjoeters B – Kasteeltje Dilbeek 2-0

De spelers van coach Davy M zijn in een goeie periode en hadden 6 op 6 gehaald de voorbije 2 matchen. Tegen een vlot combinerende tegenstander bleef het een tijdje gelijkopgaand (mede door het windnadeel voor de thuisploeg). Toch was het gouden schoen Frank VR die er met een mooi getrapte vrijschop 1-0 van maakte. Ook in de tweede helft drongen de bezoekers sterk aan maar de verdediging van de Sjoeters speelde opnieuw sterk en gaf geen krimp. Toen Frank zo’n 10’ voor tijd alleen doorging op rechts en een gemeten voorzet afleverde aan Gauthier werd het 2-0, match meteen gespeeld. Ondanks een laatste verwoede poging van de bezoekers bleef het bij een mooie 2-0 overwinning, meteen 9 op 9. Een mooie collectieve prestatie van de B ploeg. Volgende week wacht de verplaatsing bij leider Caféboontjes.