Wedstrijdverslagen 6-7 september 2013

Vr. 6.9 Briel – Sjoeters Dames 0-12

Vrijdagavond startten onze meisjes de nieuwe competitie op bezoek bij WC Briel. Onze meisjes namen meteen de wedstrijd in handen en drukten de thuisploeg terug op eigen helft. Het duurde dan ook niet lang vooraleer ze de score konden openen via Sofie. Ze bleven de tegenstander onder druk zetten wat snel een tweede doelpunt opleverde. Deze keer was het Lore H. die wist te scoren. De veer was nu zeker gebroken bij de thuisploeg en Lore H. (2), Jolien, Sofie en Stien zorgden voor een 0-7 voorsprong bij de rust. Ook na de pauze waren onze meisjes heer en meester met uitstekende combinatievoetbal. Tatjana (2), Jolien, Stien en Lore H. konden de score nog verder opdrijven tot een 0-12 eindstand. Dikke proficiat.
Samenstelling van de ploeg: Nele Van den Broeck, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Stien Raedemaeker, Annelore De Potter, Tania Louage, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Tatjana Van Heymbeeck.

Zat. 7.9 Cristal Boys A – Sjoeters A 2-0

Voor de 1e competitiedag moesten de Sjoeters naar de buren uit Merchtem, Cristal Boys.
Het werd geen succes.
De A ploeg moest het met gelegenheidsdoelman Gauthier doen door de kwetsuur van David B. en moest bovendien wat sleutelen aan de opstelling door een paar afwezigheden. De eerste 10’ werd de ploeg volledig op eigen helft gedrukt en kon met wat geluk de 0-0 houden. Gauthier redde trouwens eens voortreffelijk. Nadien kwam de ploeg meer in de match en werden er ook 2 goeie kansen afgedwongen via Jitse en Maarten maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel, 1-0.
Na de pauze hadden de Sjoeters meer balbezit maar de thuisploeg maakte er 2-0 van met een prachtig afstandsschot. De Sjoeters bleven er voor gaan en dwongen nog wat kleine kansen af maar het bleef 2-0. Tot overmaat van ramp kreeg Gauthier nog rood 4’ voor tijd door de bal met de hand te spelen buiten de grote rechthoek. Hopelijk volgende week beter.

Za. 7.9 Cristal Boys B – Sjoeters B 2-0

Ook de B ploeg, vorig jaar nog bijna kampioen, beet in het zand bij de buren.
De eerste helft verliep op een traag tempo en er werden langs beide kanten weinig kansen afgedwongen. Toen de eerste helft leek te gaan eindigen zoals hij begonnen was met 0-0, vielen er plots 2 doelpunten voor de tegenpartij na een mistasten in de verdediging en op vrijschop.
Na de pauze leken de Sjoeters van plan de situatie nog te keren maar de scheidsrechter besliste er anders over door al na 5’ de doelman rood te geven voor het hinderen van een thuisspeler, een zware beslissing met grote gevolgen. Wat de B ploeg ook nog probeerde, het bleef bij een 2-0 nederlaag. Aan de spelers van de B ploeg om deze valse start volgende week uit te wissen met een goeie prestatie.