AVVV Voetbal VK De Sjoeters 8-9 Februari 2019

Vr. 8.2 TK Meldert – Sjoeters recreatief 5-3

Na de gebruikelijke winterstop kwamen de recreatieven opnieuw aan voetballen toe, dit op verplaatsing bij TK Meldert. Er werd gespeeld op kunstgras en in slechte weersomstandigheden. Na een afwachtend matchbegin konden de recreatieven 3 open kansen afdwingen via Siebe, Ignace en Xavier maar het was wachten tot 10’ voor de rust op een goal van Siebe (0-1). De thuisploeg was wat verrast en kon voor de rust niet meer reageren. Na de pauze vielen er heel wat doelpunten. De Sjoeters speelden nu met wind tegen. Al snel stond het 1-1 en zelfs 2-1. De Sjoeters konden aanvankelijk nog terugkomen tot 2-2 opnieuw via Siebe maar dan ging het snel naar 4-2 o.a. met een own goal. Even kwam er nog hoop door de aansluitingstreffer van Niels (4-3) en de Sjoeters gingen op zoek naar de 4-4 maar op counter werd de eindstand vastgelegd op 5-3. Toch een goeie prestatie van onze jongens. Volgende week thuis tegen Kapelle op den Bos.

Zat. 9.2 Sjoeters A – Pt St Guidon Anderlecht 2-1

De verwachtingen stonden voor de match hoog gespannen. De vice-kampioen tegen de kampioen van vorig seizoen. Ook dit seizoen staan beide ploegen afgetekend voor op de nr 3 (al 10 punten). Beide ploegen telden 44 punten maar de bezoekers hadden een match minder gespeeld. Winnen was dus de boodschap voor de Sjoeters. Evenwel niet gemakkelijk tegen een ploeg die nog maar 1 keer verloor en heel wat actieve spelers uit provinciale in zijn rangen heeft terwijl bij de Sjoeters niemand zondag nog actief is in provinciale. Er waren dan ook veel toeschouwers opgedaagd. De Sjoeters begonnen met wind tegen en waren van bij de start op de afspraak. Coach Kenny had zijn mannen blijkbaar goed voorbereid want de bezoekers werden goed opgevangen. Toch kwamen ze na zowat 15’ op voorsprong (0-1). De Sjoeters waren niet aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar mooie aanvallen kon aanvoerder Jeroen Van Dooren een prachtdoelpunt scoren. Van net buiten de zestien joeg hij de bal in de vlucht in doel (1-1). Een opsteker voor de Sjoeters en een kleine mentale tik voor de bezoekers. Na de pauze met de wind in de rug gingen de Sjoeters op zoek naar meer. Een paar vrijschoppen van Peter DP werden nog gepareerd maar na zowat 15’ was het toch raak. De ervaren Gerd VA trapte de bal in de winkelhaak na een hoekschop. De Sjoeters hadden de match nu wat onder controle maar de bezoekers zetten nog een slotoffensief in en kwamen een paar keer kort bij de gelijkmaker maar de verdediging stond pal en doelman Dries R speelde eveneens een berematch. Hij hield zijn netten schoon. Aan de overkant kwamen Steven R, Aaron M en Davy DM (met een schot op de paal) ook nog kort bij de 3-1. Het bleef uiteindelijk 2-1. Een belangrijke morele overwinning van de ploeg die een volwassen match speelde en door de toeschouwers bedankt werden met een verdiend applaus. Een pluim voor de coach en spelers van de A-ploeg. Nu wordt het nog spannender met nog 7 matchen te gaan.

Zat 9.2 Sjoeters B – Kasteeltje Dilbeek 1-0

De B-ploeg staat vijfde en ontving de nr 6. Het beloofde dus een spannende match te worden. En dat werd het ook. De Sjoeters begonnen met de wind mee en dachten hier voordeel uit te halen maar de aanvallen werden goed opgevangen door de bezoekers en ondanks enkele goeie pogingen bleef het lange tijd 0-0. Uiteindelijk kon Christophe Decrem er voor de rust toch nog 1-0 van maken. Een opsteker voor de ploeg. Na de pauze verdeeld spelbeeld met wat wisselende kansen. De bezoekers konden echter geen gebruik maken van hun windvoordeel en de de spelers van de B-ploeg speelden het slim uit en het bleef bij een verdiende 1-0 overwinning waardoor de ploeg nu nog steviger op 5 staat.

Zat. 9.2 Sjoeters Y – Lokomotiv Centrum A 0-3

De spelers keken naar deze match uit na een paar weken zonder voetbal (o.a. door het slechte weer en examens). De bezoekers begonnen met een sterke wind mee en zetten meteen druk. Aanvankelijk kon de doelman nog weerwerk bieden maar na zowat 10’ stond het 0-1. De thuisploeg was wat aangeslagen en de bezoekers profiteerden hiervan om hun voorsprong te verdubbelen. Voor de rust werd er niet meer gescoord. Ondanks de 0-2 achterstand bleef de hoop bij de Sjoeters om dit in de 2e helft nog recht te zetten. Er werd nu wel veldoverwicht afgedongen en er kwamen wat kansen maar scoren zat er niet bij. Toen de bezoekers er dan ook nog 0-3 van maakten was de match gespeeld. Spijtig voor de Youngsters maar dit is leergeld en hiervan worden ze zeker sterker naar de toekomst toe. Volgende week kunnen ze zich al herpakken.