AVVV Voetbal VK De Sjoeters 9-10 September 2016

De B-ploeg in hun nieuwe uitrusting

Vr. 9.9 Sjoeters Dames – Lasne Ohain A 5-0 (ff)

Vr. 9.9 Sjoeters recreatief – Kapelle Op den Bos 2-6

Na de mooie 3-1 zege op de eerste speeldag mochten de recreatieven opnieuw thuis aan de slag tegen Kapelle op den Bos. Door omstandigheden kon de ploeg niet op haar volle sterkte aantreden en dat deed zich al snel gevoelen tegen een sterke en snelle tegenstander. Na zowat 25 min stond het al 0-3. Speler-coach Serge kon op slag van rust milderen tot 1-3. Na de pauze wat druk van de Sjoeters maar op counter van de bezoekers werd het 1-4. De Sjoeters kwamen op wilskracht 2-4 terug en hadden opnieuw wat hoop en kregen nog wat kansen om dichterbij te komen maar toen de bezoekers een vijfde maal scoorden was het over. Een weekje extra rust zal van pas komen om de batterijen opnieuw op te laden.

Zat. 10.9 Sjoeters A – Sporting Boys A 3-3

Nadat de A-ploeg vorige week haar debuut in 1e niet gemist had (0-4) mocht ze nu haar 1e match thuis spelen en proberen te bevestigen. Slechter kon het niet beginnen. Na amper 10 seconden stond het al 0-1 na een eerste aanval van de bezoekers. De ploeg was niet aangeslagen en kwam terug. Na een hoekschop kon Mathias met het hoofd de bal voor doel brengen waar Gerd de bal binnenkopte (1-1). 10’ Voor de rust werd het zelfs 2-1 na een mooi doelpunt van Jitse die zijn verdediger te snel af was. De ploeg ging nu door en even voor de rust een hemelhoge open kans op de 3-1 maar spijtig genoeg gemist. Ook na de rust al snel een kans om verder uit te lopen maar het gebeurde aan de overkant waar een mistasten in de verdediging werd afgestraft (2-2). 5’ later zelfs 2-3 na een nieuwe aarzeling. Hoewel er nog 15’ te spelen was leek de thuisploeg wat te gaan berusten. De coach Kenny greep in en deed nog 2 vervangingen. Nadat de Sjoeters al een paar keer kort bij de gelijkmaker waren was het in de voorlaatste minuut dan toch raak 3-3, meteen de eindstand. Door de 4 op 6 draait de ploeg wel direct mee in 1e afdeling. Te vermelden nog het debuut van Steven Ringoot als spits wat zeker een versterking betekent voor de ploeg.

Zat. 10.9 Sjoeters B – Stinne Boys 2-2

De B-ploeg mocht voor haar 1e thuismatch van het seizoen de nieuwe uitrusting dragen en kwam dan ook gemotiveerd aan de aftrap. Dit resulteerde al snel in de 1-0. Kristof Vanderheyden kon scoren na een hoekschop van Bart Dierickx. Deze laatste viel even later gekwetst uit. De Sjoeters kregen nog kansen maar het werd 1-1 ipv 2-0 nog voor de rust. Na de pauze werd het zelfs 1-2 zodat de thuisploeg op achtervolgen aangewezen was. De bezoekers werden nog herleid tot 10 na een zware overtreding op Frank Van Ransbeeck en 5’ voor tijd werd het 2-2.